Nieuws

Administrator  /  22 april 2017 14:35  /  Reageer

Met grote overmacht is SC Cambuur vrijdagavond kampioen van de vierde periode geworden. RKC Waalwijk werd met 5-0 aan de kant gezet. Die stand was bij de rust al bereikt. Zestien jaar na de laatste periodetitel, het betekende voor de Leeuwarders een historische avond. Dat moest gevierd worden vonden directie en staf, en dat wérd gevierd met een grootse huldiging.De winst van de vierde periode in de Jupiler League zorgde voor blije gezichten in het Cambuurstadion. Daar werd vrijdagavond een klein feestje gebouwd na de 5-0 overwinning op RKC Waalwijk. ''De periodetitel is een mooie beloning voor het harde werk van de afgelopen weken en eigenlijk van het hele seizoen'', zei trainer Sipke Hulshoff.

Ook de spelers zijn uiterst ingenomen met het winnen van de Bronzen Stier, de prijs voor het winnen van een periodetitel. "Daar is ie eindelijk!", roept Erik Bakker. "Hier hebben we lang op gewacht in Leeuwarden. We hebben hard gewerkt en uiteindelijk is het er deze periode helemaal uit gekomen. Vandaag ook, dit was een prachtige wedstrijd."

''We hebben nu iets tastbaars behaald'', vertelt Robbert Schilder. ''Dit is een heerlijk gevoel. We gaan nu met het volste vertrouwen en zo goed mogelijk de play-offs in. We hebben vandaag een prachtige wedstrijd gespeeld, met heel veel doelpunten in de eerste helft. We hadden vertrouwen vandaag, en dat moeten we meenemen naar de nacompetitie.'' 

Voor foto’s rondom de wedstrijd zie de Facebook pagina van Kern van Cambuur.

« Vorige pagina
« Terug naar overzicht

Nieuwsarchief

Oud nieuws is geen nieuws. Onder 'meer informatie' toch een overzicht van eerder verschenen berichten.

Meer informatie »